kunstgras_FAQ

De meest gestelde vragen over kunstgras op een rijtje gezet

Is kunstgras brandbaar?

Alle soorten kunstgras die Kunstgras Westland in het assortiment heeft zijn brandvertragend. Uiteraard is het mogelijk dat er een brandgaatje in komt van bijvoorbeeld de barbecue. Wanneer dit het geval is kan de brandplek eenvoudig gerepareerd worden. 

Kan een zwembad op kunstgras geplaatst worden?

Het is geen probleem om een zwembad op uw kunstgras gazen te plaatsen. Wanneer u het zwambad weghaalt kan het kunstgras eenvoudig opgeborsteld worden en ziet het er weer stralend uit. 

Kunnen huisdieren plassen op kunstgras?

Uw huisdieren kunnen plassen op het kunstgras, het kunstgras zal hierdoor niet verkleuren.  

Wat is het kleurbehoud van kunstgras?

Op alles soorten kunstgras die Kunstgras Westland verkoopt zit een uv garantie. De garantie betekend dat het kunstgras zijn kleur behoud.  

Kan ik zelf kunstgras aanleggen?

Uiteraard is het mogelijk om uw kunstgras zelf te plaatsen. Vaak binnen een veld van 4 meter, wanneer er geen verlijming nodig is, kan dit eenvoudig. Kunstgras Westland heeft echter ook specialisten in dienst die het kunstgras aanleggen bij u volledig uit handen kunnen nemen.

Kan er onkruid groeien op kunstgras?

Onder het kunstgras wordt geovlies en/of instrooizand aangebracht, hierdoor is het bijna niet mogelijk dat er onkruid door het kunstgras groeit. 

Kunnen mollen door het kunstgras heen?

Door de sterke onderkant van het kunstgras is het bijna onmogelijk dat mollen hier doorheen komen. Daarnaast is er onder het kunstgras geen voedsel (plantenwortels) aanwezig waardoor een mol het kunsgras zal vermijden. 

Wanneer wel of geen vulzand gebruiken?

De oudere soorten kunstgras moesten na het aanleggen ingeborsteld worden met vulzand. De nieuwe soorten kunstgras hebben meerdere garen waardoor het gras in z'n natuurlijks vorm blijft staan, hierdoor is instrooien met vulzand niet meer nodig.

Is kunstgras waterdoorlatend?

De onderkant van het kunstgras bestaat uit kleine gaatjes, hierdoor kan het water gemakkelijk door het kunstgras weg stromen en ontstaan er geen waterplassen op het kunstgras.

Zijn er speciale breedte maten van kunstgras?

Het kunstgras kan in elke maat worden geleverd, de kunstgras rollen hebben een standaard maat van 2 of 4 meter breed. Kunstgras Westland maakt voor u het kunstgras geheel op maat, zodat u het beste resultaat heeft.

Mijn oppervlakte is breder dan 4 meter?

Wanneer uw tuin, gazon of speelveld breder is dan 4 meter wordt dit door onze kunstgras professionals vakkundig aan elkaar gelijmd of getapet. Dit wordt zo gedaan dat u geen naden of verloop ziet in het kunstgras. 

Wat als er sneeuw op het gras ligt?

Wanneer er sneeuw is gevallen, kan dit geen kwaad voor het kunstgras. Wel raden we af om met een sneeuwschuiver of schop de sneeuw eraf te halen, hierdoor kunt u het kunstgras beschadigen. Geniet van uw winterse tuin 0% omkijken. 100% plezier.

Is kunstgras milieuvriendelijk?

Het kunstgras wordt milieuvriendelijk vervaardigd, er gelden hoge kwaliteitseisen waaraan het kunstgras moet voldoen. Al onze soorten kunstgras voldoen aan deze kwaliteitseisen. 

Wat als kinderen vallen op het kunstgras?

Wanneer u kunstgras uitzoekt, adviseren we u een passende ondergrond. Wanneer er kinderen op gaan spelen is een goede valdempingsmat belangrijk. Deze valdemingsmatten voldoen aan de veiligheidseisen en worden veelal in speeltuinen, schoolpleinen en kindvriendelijke tuinen als ondergrond aangebracht.  

Uw vraag nog niet beantwoord?

Neem nu contact met ons op en we staan
graag voor u klaar om uw vraag te beantwoorden!

NEEM CONTACT OP

Bekijk de projecten waar wij al 0% omkijken. 100% plezier hebben geleverd.